SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Borlänge Gymnastikklubb
Gymnastik åt alla!

Vad är truppgymnastik?
Truppgymnastik är en lagsport som består av tre grenar: tumbling (matta), trampett (hopp) och fristående (dans). Truppen består av 6-18 gymnaster (beroende på tävling) och handlar om ett samspel mellan individerna i laget.

 

tumbling ska tre olika voltserier utföras med både framåt- och bakåt och av olika svårighetsgrad. Volterna utförs på ett sviktande golv som är 15 meter lång och 2 meter brett.

 

I trampett utförs tre olika hopp med trampett och hoppbord (eller plint). Det kan vara både volter och skruvar i olika svårighetsgrad.

 

I fristående genomför truppen ett program till musik. Dansen vara mellan 2 och 3,5 minuter. Friståendeprogrammet ska främst innehålla gymnastiska moment som piruetter, balansövningar och hopp samt akrobatiska övningar. Ett fristående program kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

 

Domare bedömer truppens genomförande i alla tre grenar. De tittar bland annat på gymnasternas svårighet, teknik och utförande.

 

Tränare/ledare måste ha licenser för att få passa på olika volter och övningar på redskapen.

 

Gymnasterna måste vara försäkrade för att få träna och tävla. 

Seger i truppcupen i Östersund för trupp1
Fotograf Jonas Grönholm
TT-Jakten 2018 (2 december)
Resultatlista
Vinnare klass 7 - Borlänge trupp 5
Vinnare klass 6 - Bjursås trupp 1 lila

I klass 8 är alla vinnare!