Välkommen till Familjegymnastik

Familjegymnastiken vänder sig till familjer med barn i åldern 2 - 4 år.*

Här tränar barnet i sällskap av en vuxen och tillsammans rör vi på oss och har kul.
Syftet är att ge en allsidig träning och att stärka barnens motorik och koordination.

Träningarna genomsyras av rörelseglädje och vi använder oss av lek, musik och många olika redskap.

Vi tränar motorik, koordination och grundformer med fokus på de motoriska grunderna: Gå, krypa, springa, hoppa, rulla, balansera, åla, kasta och fånga men självklart inriktat mot gymnastik och med många roliga utmaningar, medan vi bygger vidare mot mer gymnastiska övningar och moment.

En vanlig träning innehåller samling, uppvärmning, gemensam byggnad av redskapsbana för träning, lek och en avslutning.

Rörelse är ett viktigt inslag i barnens tillvaro. Genom rörelse får barnen erfarenheter som ligger till grund för fortsatt inlärning och samspel med omgivningen. Idag vet vi att en god koordination är en förutsättning för en naturlig intellektuell utveckling. Därför strävar vi som ovan nämnt efter att erbjuda barnen en god träning i grundformer. Vi vill också att barnen ska få uppleva rörelseglädje till musik och samvaro med andra.

När barnet enligt ledarna anses vara kunskapsmässigt redo och om barnet själv önskar erbjuds fortsatt träning i någon av våra basgrupper. Se mer om vår basverksamhet under rubriken ”Bas” i toppmenyn på vår hemsida borlangegk.se.

Förutom ovan nämnda fakta testar gymnasterna på följande övningar inom familjegymnastiken:
✓ Styrketräning

✓ Gymnastiska positioner: Grundpositionen, spannung, svank och krum
✓ Stå på händer
✓ Framåt – och bakåtkullerbytta (grupperad och pikerad position)
✓ Hjulning
✓ Basvarv inför tävling: T.ex. Handstående nedrullning, kullerbytta, hjulning
✓ Förövning till rondat, flickis, handvolt samt frivolt och salto
✓ Dans/fristående (rörelser till musik) till exempel genom uppvärmningsdanser

* Både vår familjegymnastik och basverksamhet tar emot barn fyllda 4 år,
vilket innebär att barnets vana att vistas utan vårdnadshavare avgör vilken
nivå (familjegymnastik eller bas) som passar just ditt barn.

Schema HT- 21
2021-07-05 17:17

Klicka på länken nedan för att se höstterminens schema.

Reservation för ändring och ev nya Covid- 19 restritkioner.