Senaste angående COVID -19 restriktionerna
2021-12-10 12:52
Borlänge Gymnastikklubb följer Svenska Gymnastikförbundets rekommendationer. Nedan kan du läsa följande rekommendationer för all verksamhet inom Svensk gymnastik från och med den 1 december och begränsningar av tävlingar och andra publika arrangemang.

Vardaglig träning

Regeringen skärper restriktionerna igen från den 1 december 2021. Det är tydligt att det fortsatt pågår en pandemi i samhället. Alla måste vi hjälpa till för att minska riskerna för smittspridning i samhället.

Rekommendationer för träning från och med den 1 december Den 29 september tog Folkhälsomyndigheten bort alla rekommendationer för de som är vaccinerade samt de under 18 år, förutom att man ska stanna hemma vid minsta symptom. Det innebär att vi från den 29 september kan träna mer eller mindre normalt igen, utan begränsningar i antal och att avstånd ska hållas. Den 1 december ska föreningen även informera och införa åtgärder för att minska riskerna för att trängsel uppstår i anläggningen.
Föreningen ska uppmana besökarna att:
  • Stanna hemma vid minsta symptom på Covid-19.
  • Tvätta händerna ofta eller använd handdesinfektion.
  • Håll sig informerad om särskilda rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och den regionala smittskyddsläkaren
Dessutom ska föreningarna minska riskerna för trängsel genom att:
  1. åtgärder vidtas för att sprida ut besökares ankomsttid,
  2. informera besökare om vilka dagar och tider det är mindre risk för trängsel
  3. uppmuntra besökare att reservera plats eller köpa biljett i förväg, t.ex. via telefon eller annat bokningssystem,
  4. anvisa besökare till en särskilt angiven in- eller utgång,
  5. ta fram alternativa lösningar till fysiska köer,
  6. anvisa vilket avstånd som besökare bör hålla till varandra t.ex. genom markeringar på golvet eller marken,
  7. anvisa i vilken riktning som besökare bör förflytta sig, och
  8. åtgärder vidtas för att förhindra att spontana folksamlingar uppstår, t.ex. genom att personal vägleder besökare.

För de som är över 18 år och ovaccinerade så finns det fortsatt några restriktioner att förhålla sig till. Det är viktigt att du som individ fortsatt följer dessa rekommendationer om du tillhör den målgruppen.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer för ovaccinerade över 18 år:

"Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt:
  1. hålla avstånd till andra människor, och
  2. särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.
Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19."

Uppdatering pågår2022-07-03 00:15
Nya e-postadresser2021-08-17 19:21